La Formatgeria del Miracle es troba a la comarca de les mil masies, als peus del Santuari del Miracle.

El Solsonès és capaç de transportar-nos des de la prehistòria amb vestigis de dòlmens i necròpolis, fins al modernisme del cementiri d’Olius o el barroc del Santuari del Miracle.

Tenim la sort de fer créixer el projecte de la Formatgeria del Miracle en un territori únic, que s’ha d’assaborir a poc a poc. Un territori salat que compta amb unes de les poques salines de muntanya de la Península. Un territori amarg on la història i els conflictes que s’han esdevingut hi han deixat empremta. Un territori àcid, on les comunicacions amb les comarques veïnes encara són un repte. Un territori dolç, ple de persones i projectes que posen en valor l’entorn rural i els seus recursos gestionant-los de manera sostenible.

Som en un territori de contrastos i això ens agrada perquè el fa únic i ens fa únics. Ens agrada bolcar la nostra energia i temps en una formatgeria que té un dels retaules barrocs més importants del país a poques passes.

Elaborem uns formatges que són tan especials i plens de contrastos com ho és la comarca que és casa nostra.

La formatgeria, el Monestir del Miracle i l’entorn

El Pla de la Bassadòria avui acull una petita comunitat benedictina provinent del monestir de Montserrat. Els monjos tenen cura del Santuari, de la seva missió, de la seva promoció, i posen tot l’interès en l’acolliment dels visitants i dels qui s’allotgen a recer d’aquest lloc de pau.

La Formatgeria, oberta al públic, ocupa les antigues cuines del monestir i té cura dels formatges per a que hi madurin lentament. Els monjos han cedit l’espai per facilitar la posada en marxa del projecte, que també compta amb un restaurant i una botiga on, a més dels nostres formatges, hi trobareu altres productes elaborats per artesans de la zona.